A fekete tea 8 pozitív hatása amiről lehet nem tudtál

A fekete tea 8 pozitív hatása amiről lehet nem tudtál

Legyen organikus vagy nem (persze az organikus teának sokkal több előnye van), a fekete tea egy szuper ital, ami nem csak jó illatú és nagyon finom, hanem az energiaszintedet is erősen megdobja és ez egészségednek is jót tesz!

Rengeteg féle fekete tea van a világban, a legjobb minőségűek általában indiai régiókból származnak, mint például az Assam, Darjeeling vagy a Nilgiri. Fun fact, hogy a Teapointnál megtalálható szálas fekete teák mindegyike az indiai Assam régióból származik. A fekete tea leveleit a Camellia sinensisből készítik és ezeket a leveleket mindig oxidálják, így lesz a zöld tealevélből sötétbarna vagy fekete színű. Oxidálás alatt azt értjük, hogy a leveleket egy nedves oxigénben gazdag környezetben hagyják.

Rengeteg ember a fekete teát az ébrenlét és az energialöket miatt fogyasztja, hiszen a fekete teában rengeteg koffein van, amely stimulálja a szervezeted. Azonban a fekete teában lévő koffein máshogyan hat, mint a kávéban lévő, főleg azoknak lesz jó a fekete tea akik kávézás során néha érzik, hogy kellemetlenül felmegy a pulzusuk vagy a vérnyomásuk.

A fekete tea 8 pozitív tulajdonsága

1. Gazdag antioxidánsokban

Biztosan hallottál már arról, hogy az antioxidánsok mennyire fontosak a szervezetünknek. Van egy jó hírem, a fekete tea bővelkedik bennük. A teában lévő antioxidánsok megvédik a DNS-ed az alkohol, cigaretta vagy egyéb mérgező anyagok okozta károsodásoktól és különbözőek, mint például a gyümölcsökben vagy a zöldségekben megtalálható antioxidáns típus.

2. Megvédi a szívedet

Tudtad, hogy a tea fogyasztása csökkenti a stroke-nak az esélyét? Kutatások bizonyítják, hogy napi 3 csésze fekete vagy zöld tea 21%-al csökkentheti a stroke esélyét azokhoz képest, akik csak napi egy csésze teát fogyasztanak.

3. Javítja a fogaid higiéniáját

A fekete teában lévő polifenolok megölik a szádban lévő baktériumokat és gátolják a bakteriális enzimek növekedését. Emellett a leheletedet is kellemessé teszi, semlegesíti a kellemetlen szagokat. A benne lévő fluroid segít a fogaid egészségének a megőrzésében.

4. A fekete tea energiát ad

Biztosan tudsz róla, hogy a koffein csodát tesz az agyaddal és az energia szinteddel. A fekete tea bővelkedik koffeinből és egy hatalmas energia löketet tud adni úgy, hogy nem stimulálja túl az ember szívét, ezért nem fogod azt érezni, hogy nagyon kellemetlenül erősen ver a szíved, mint azt néhány kávétól néha lehet érezni. A fekete tea koffeintartalma magas és a benne lévő koffein még a fejfájásodat is el tudja mulasztani.

Ha érdekelnek a fekete teák, akkor ide kattintva megnézheted a választékunkat!

5. Erősíti az immunrendszered

A fekete teában megtalálható csersavak segítenek küzdeni a vírusok ellen és különböző betegségektől is meg tud védeni. A teában lévő alkilamin-antigének felgyorsítják az immunrendszered reakcióidejét is.

6. Hajápolás

A fekete tea hajra is jó, mert a benne lévő koffein blokkolja a DHT hormont, amely a hajhullásért felelős. Tehát a fekete tea fogyasztása fel tudja gyorsítani a hajnövesztést és le tudja lassítani a hajhullást. Ha a hajadra permetezed a fekete teát, akkor az fokozza annak ragyogását és színét. Körülbelül 20 percig kell fennhagyni a teát a hajadon, majd azt a szokásos samponoddal mosd le. Az eredményen te magad is meg fogsz lepődni!

7. Csökkenti a stresszt és javítja a tanulási hatékonyságod.

A tea csökkenti a stresszhormon szintjét és segít relaxálni is. A fekete teában megtalálható aminosavakról kimutatták, hogy elősegítik az alfa hullámok termelését. Ezek a hullámok lassítják le a pulzusod, segítenek nyugodttá válni és javítják a tanulási, koncentrációs és memorizálási sebességed.

8. Boldogság faktor

Egy tökéletes csésze tea mindig meg fog mosolyogtatni és meg fog nyugtatni.

A lista elolvasása után most már nyilvánvalónak kell lennie, hogy miért rendkívül hasznos a testnek és az elmének a fekete tea fogyasztása.

Ha hihetetlenül jó minőségű organikus fekete teát keresel, akkor fekete szálas teáinkat ide kattintva ki tudod választani a kedvencedet!

0 hozzászólás

Szólj hozzá...

A hozzászólásokat utólag moderáljuk